POWER CAMERA'S om vertragingen en kosten te verlagen.

Engeland  NETWORK RAIL:

Inspectie om een defect aan een rijdraad 5,5 mtr boven je hoofd te constateren kan lastig zijn, zelfs voor een deskundige oog, maar een nieuwe camera-technologie, die is uitgerold naar het onderhouds teams in Groot-BrittanniŽ, betekent efficiŽnter en nauwkeuriger onderhoud, minder vertraging voor de passagiers en goederen treinen en minder kosten om storingen te verhelpen.

Na een succesvolle proefperiode, heeft Network Rail  30 camera's aangeschaft om het onderhoud/inspectie uit te voeren op geŽlektrificeerde trajecten in het hele land. Een groot voordeel is dat de monteurs veilig met de camera's kunnen werken zonder de bovenleiding uit te schakelen  en zonder het spoor buitendienst te nemen, dus een enorme tijdsbesparing.

Bij routine baan inspecties, kunnen de monteurs de camera hechten aan de bovenleiding en wordt het stabiel gehouden door twee kleine stabilisatie armen op geÔsoleerde palen. De camera kan zo kantelen dat beelden en video van de boven-en zijkant van de draad ook kan worden bekeken. Hoge resolutie beelden worden direct vastgelegd en gestreamd naar een draagbare laptop. Monteurs kunnen dit gebruiken voor onmiddellijke bepaling van de toestand van de draad  of analyseren van de beelden terug op het kantoor.

 

Steve Featherstone, directeur voor het onderhoud van Network Rail heeft gezegd: "Als de bovenleiding naar beneden komt, kan het enorme vertragingen voor passagiers en vracht veroorzaken en kunnen de kosten voor herstelling hoog op lopen. We hebben gekeken naar slimmere manieren om dergelijke incidenten te verminderen door het gebruik van technologie om ons te helpen bij het vinden van zwakke punten en deze oplossen voordat ze een probleem worden.

"De camera's geven ons een groter gezichtsveld dan het blote oog en dit zorgt ervoor dat onze teams op een eenvoudige manier de inspecties kunne  uitvoeren op elk moment van de dag, dus minder buiten dienst en spanningsloos stellingen, minder vertragingen en een lagere onderhoud prijs."

Tijdens het testen, was de camera in staat om foto's te streamen naar een laptop over 100 meter, waardoor een groter gebied te behandelen was in een keer. Een ander voordeel van de camera is dat het de dikte van de bovenleiding te meten, zodat engineers slijtage kunnen analyseren, en dunne plekken kunnen vinden.
 


 

 

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.