Railforum lanceert ZP-netwerk en vacaturewebsite

Bron Spoorpro.nl

Kennisnetwerk Railforum timmert flink aan de weg om de spoorsector meer zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt. Tijdens het jubileumcongres op 8 november werd daartoe een nieuwe vacaturewebsite gepresenteerd. De website met de naam Denderende Banen gaat op 1 januari 2013 in de lucht. Ook werd bekend dat er een ZP-netwerk voor de spoorsector is opgericht.

Twintig railbedrijven gaven tijdens het congres een sneak preview van een gezamenlijke vacaturewebsite voor de gehele spoorsector. De komende jaren moeten er duizenden vacatures worden vervuld, van lasser tot conducteur en van treinmonteur tot servicemedewerker.

Pieter Kraaijeveld directeur Vervoer en Dienstregeling van ProRail: “Iedereen moet aansluiten om de strijd tegen de verdwijnende arbeidsplaatsen tegen te gaan. Wij hebben als ov-bedrijven de meest complexe banen die er bestaan. We moeten er gezamenlijk voor zorgen dat de sector zich blijft ontwikkelen.”

Vergrijzingsgolf

Sebald van Royen van Bam Rail: “Het is een dubbel gevoel dat als je aan de ene kant mensen aan het afvloeien bent, dat je aan de andere kant mensen aanneemt.” Toch is het hard nodig dat deze vacaturewebsite er komt, meent Van Royen: “Wij zijn op zoek naar de nieuwe generatie om de volgende slag mee te slaan. We moeten de vergrijzingsgolf tegengaan en vernieuwing toelaten.”

Opleidingsniveau’s

Bedrijven die onder meer bij www.denderendebanen.nl zijn aangesloten zijn Bam Rail, Railinfra Solutions, Asset Rail, ProRail, SBNS, Movares, Arcadis en Atos. Op de vacaturewebsite zijn vanaf 1 januari 2013 vacatures te vinden voor de opleidingsniveau’s mbo, hbo en wo.

Onder de vlag van Railforum is ook een ZP-netwerk opgericht. De ZP’ers willen in een breder platform laten zien wat ze kunnen en hun kennis delen. De leden van het netwerk organiseren bijeenkomsten die bijdragen aan optimalisatie van het spoorvervoersysteem.

Dwarsverbanden

De ZP’ers hebben doordat ze bij verschillende spoorbedrijven werkzaam zijn een beter overzicht van de spoorsector en zien daardoor dwarsverbanden en samenhang. Als buitenstaander is het makkelijker om boven de partijen te staan en samenwerking te stimuleren. Daarnaast brengen ze kennis en ervaring mee uit andere sectoren.

ZP’ers die inmiddels al zijn aangehaakt zijn onder anderen Cees van Altena, Max van Asch van Wijck, Roel van den Bosch, Daan Breukhoven, Rogier Roding, Mark Sloothaak, Viola Sütö en Maarten Woolthuis. Bedrijven die geďnteresseerd zijn in het ZP-netwerk kunnen contact opnemen met Loes Elsendoorn via info@railforum.nl.

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.