Nieuwe helm voor spoorweg werkers

18 april 2013
VolkerRail, onderdeel van VolkerWessels, heeft een innovatieve veiligheidshelm gepresenteerd die medewerkers nog beter kan beschermen.

De helm is voorzien van een integrale veiligheidsbril en verlichting. Gehoorbescherming kan er optioneel aan worden bevestigd. Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door Marion Gout-van Sinderen, president-directeur bij ProRail.

Veilig werken is een van de belangrijkste speerpunten van VolkerRail. Er wordt daarom voortdurend gezocht naar verbeteringen. Het voordeel van een integrale helm ten op zichten van de traditionele helm is dat er geen losse onderdelen meer gebruikt hoeven te worden. Zo wordt de kans dat een bril of verlichting verloren gaat verkleind. Ook kunnen die niet meer vergeten worden.

De verlichting op de helm is flink verbeterd. Veel van het werk gebeurt 's nachts op plaatsen waar geen goede verlichting aanwezig is. Met de ge´ntegreerde lamp, de Pixa 2, is het mogelijk om met twee verschillende standen te werken. Fel licht voor zicht in de verte en dimlicht voor werkzaamheden die worden uitgevoerd. Zo wordt voorkomen dat medewerkers zichzelf verblinden en vermoeide ogen krijgen.

De 3M Peltor G3001 helm is uitvoerig door medewerkers van VolkerRail getest. Hij wordt als comfortabel ervaren door zijn geringe gewicht en doordat hij prettig zit (o.a. door de draaiknop). De helm wordt geleverd met een leren zweetband die comfortabeler is dan een PVC zweetband. Omdat veel werkzaamheden worden uitgevoerd in (de nabijheid van) elektrische installaties, is de helm elektrisch ge´soleerd tot 1000 Volt.

Bedoeling is dat alle buitenmedewerkers van VolkerRail de nieuwe veiligheidshelm krijgen.

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.