ProRail moet werk over het jaar uitsmeren

Gelezen voor u in de Cobouw.

2-12-2011 Vianen

VIANEN - ProRail moet werk aan het spoor meer spreiden over het hele jaar, zegt Richard Rijper, directeur van VolkerRail in deze krant.

Werk aan spoorstaven, wissels of bovenleiding vindt meestal plaats in het derde en vierde kwartaal. Dat moet veranderen om rust in het rooster van spoormonteurs te krijgen, vindt Rijper. "Als het werkpatroon sociaal onaanvaardbaar blijft, wil over enkele jaren niemand meer aan het spoor sleutelen." ProRail laat in een reactie weten de zorgen van Rijper te delen. "We zullen daarover met ze in gesprek gaan", laat een woordvoerder van ProRail weten. Of dat gesprek zal leiden tot concrete afspraken, weet hij niet. Over spooronderhoud is de afgelopen maanden veel te doen geweest. Minister Schultz kondigde vorige week een pakket van maatregelen aan die het inplannen van werk transparanter moet doen verlopen.

 

Rijper wil niet reageren op die aanpak van de minister, maar erkent dat er te vaak ingeplande werkzaamheden op het laatste moment veranderen. "Op werk dat we zes weken van tevoren hebben voorbereid, zouden we gewoon niet meer moeten terugkomen: wijzelf niet en ook ProRail niet." FNV-bestuurder Egon Groen vindt dat al het onderhoudswerk in het spoorboekje van de NS moet komen te staan. Volgens Rijper is dat niet te doen door nieuwe contracten.

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.