Uitslag Poll

Allereerst allemaal hartelijk dank voor het invullen van onze poll, tot nu toe 126  meningen genoteerd.

En de uitslag is ook heel duidelijk meer als 2/3 van u vindt dat onderspanning werken mogelijk moet blijven.

 

Meestal onthouden wij ons van een mening, maar dit keer zijn wij het eens met de meerderheid, ook wij vinden dat het mogelijk moet blijven om voor inspecties en kleine reparaties (zoals RLN 00128 deel 4 deze omschrijft) te kunnen uitvoeren.

Want wij willen tijdens inspecties kwaliteit kunnen leveren, en overdag zijn er nog steeds korte buitendienststellingen mogelijk waardoor we bij daglicht kunnen inspecteren, de zgn ladderinspecties bij nacht in spanningloos en buitendienststellingen hebben niet het gewenste resultaat.

Ook kleine reparaties kunnen overdag of desnoods s'nachts in een veel kleinere bd stelling uit gevoerd worden.

Het bijkomend ARBO probleem van een te zware ladder zijn oplosbaar er zijn al firma's die een ladder kunnen maken met een gewicht van 50 kilo.

Nadenkend over risico's kijken we naar het verleden, in de afgelopen jaren zijn er bij het werken onderspanning volgens ons geen ongelukken gebeurd die te maken hadden met spanning.

Terwijl er bij het werken in spanningsloosstellingen wel incidenten zijn geweest die gelukkig bijna alle goed zijn afgelopen.

 

Waarom nu deze poll, Augustus 2011 loopt de ontheffing om onder spanning te mogen werken af, bij Strukton, Volker en BAM.

En de SAS ( Stichting arbeidsomstandigheden en spoorwegveiligheid) heeft voor ons bedacht dat het afgelopen moet zijn met onderspanning werken.

En de SAS doet dit op grond van oa. volgende ontwikkelingen.

-               Rijdraaddiktemetingen gebeuren, in tegenspraak met de contractuele voorwaarden,  noodgedwongen steeds meer ís nachts (nachtelijke BD).

-               Ook storingsherstel vindt, sterk afhankelijk van de regio, steeds meer plaats tijdens nachtelijk BDís.

-               De veiligheid (risico is valgevaar) bij het werken op hoogte is sterk gebaat bij toepassing  van grote en kleine hoogwerkers.

-               De groep medewerkers die vakbekwaam, bevoegd en bereid is om onder spanning te werken, neemt af respectievelijk staat onder druk.

En vooral de laatste regel daar storen wij ons aan, u heeft door de poll laten zien dat er nog steeds een bereidheid en behoefte is om onder spanning te werken, en ook wij zien gelet de kwaliteit en de veiligheid van het werk meer voordelen dan nadelen.

Kortom gooi geen oude schoenen weg voor de nieuwe goed passen, en de SAS is er namens en voor ons, dus laat binnen uw eigen bedrijf uw stem horen.

Uw mening ook hier mail

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.