Londense universteit sleutelt aan breuken in de bovenleiding.

Londen 19 aug 2011:

Twee professoren van de 'City University London' hebben een beurs van 102.000 pond gekregen om een toestel te ontwikkelen dat breuken in bovenleidingen zou detecteren.
Ken Grattan en Tong Sun hebben dit geld van de 'Engineering and Physical Sciences Research Council' gekregen. Breuken in bovenleidingen veroorzaken grote schade (onderbreking van het trafiek), dure en tijdrovende herstellingswerken, vertragingen, enz.

De professoren willen een optische sensor ontwikkelen die op de stroomafnemer gevestigd zou moeten zijn en parameters gedurende de rit opneemt, zoals de temperatuur en de spanningen van de bovenleiding. Tot nu toe is dat niet mogelijk geweest, doordat traditionele elektrische sensoren gevoelig zijn voor de hoge elektriciteitspanning van de bovenleiding. Het doel is mogelijke breuken op tijd te detecteren zodat er preventief onderhoud aan die bovenleiding kan gebeuren.

De professoren zullen nauw samenwerken met de industrie (Brecknell Willis and Morganite Electrical Carbon), met Network Rail (de Britse spoorinfrastructuurbeheerder) en met de Rail Safety and Standards Board.

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.