Einde van de Secheron gelijkstroom verdeel inrichtingen.

 

Siemens sluit langjarig raamcontract met ProRail


De divisie Smart Grid van Siemens Nederland heeft een raamcontract afgesloten met ProRail voor de levering van gelijkstroom verdeelinrichtingen voor het Nederlandse spoorwegennetwerk.

Het contract houdt in dat Siemens voor een periode van zeven jaar alle leveringen en voor 37 jaar ondersteuning van het onderhoud voor zijn rekening neemt, bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Een gelijkstroomverdeelinrichting zorgt er voor dat treinen via de bovenleiding van stroom worden voorzien. Daarnaast beveiligt het - elektrotechnisch gezien - ook het baanvak, door in geval van een storing of een calamiteit de stroom en spanning snel  af te schakelen.

“Wij zijn bijzonder blij met dit langjarig contract met ProRail”, aldus Erik van der Heijden, hoofd van de divisie Smart Grid. “Siemens is al lange tijd een belangrijke partner voor ProRail in meerdere segmenten: electrificering, signalering en beveiliging van het spoor. We zijn verheugd dat we met deze overeenkomst onze samenwerking verder uitbouwen.”
 

 

 

 

 

     Onderschrift foto:
Ing. W. Knopperts MBA, waarnemend directeur Assetmangement van ProRail, Erik van der Heijden,
Hoofd divisie Smart Grid en Edwin van Dusseldorp, Divisiecontroller Smart Grid van Siemens Neder-
land, ondertekenen het langjarig raamcontract voor de levering van gelijkstroom verdeelinrichtingen
(Siemens persfoto).

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.