Volker Wessels sleept Schiphol-contracten binnen

 

ROTTERDAM -12 januari 2011. Volker Wessels heeft twee vijfjarige contracten met luchthavenexploitant Schiphol binnengehaald.


Schiphol heeft onder een Europese aanbesteding acht contracten te vergeven, waarvan Volker Wessels de percelen vliegtuigafhandeling en terminalcomplex in de wacht heeft gesleept.

De contracten gaan per 1 april 2011 in en kunnen na vijf jaar met drie jaar worden verlengd.

Volgens het bouwbedrijf gelden de overeenkomsten ook als raamcontract voor kleine en middelgrote nieuwbouw- en vervangingsprojecten.
Met het binnenhalen van de opdrachten breidt Volker Wessels zijn activiteiten op de luchthaven uit, zegt woordvoerster Dorien Wietsma. "De vliegtuigafhandeling deed KWS Infra al, maar het onderhoud van de terminal werd eerst door Schiphol zelf gedaan. Vanaf april gaan wij dat samen met hen doen." Het contract vliegtuigafhandeling bestaat uit onderhoud aan passagiersbruggen en andere installaties voor het betreden en verlaten van vliegtuigen.

Volker Wessels-dochters KWS Infra en VolkerRail gaan de werkzaamheden, waar 50 miljoen euro mee gemoeid is, uitvoeren.

Het tweede contract (65 miljoen euro) omvat werkzaamheden aan het 650.000 vierkante meter grote terminalcomplex. Visser & Smit Bouw gaat het complex namens Volker Wessels beheren en onderhouden.
 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.