De Minuskast

Waar een plus is, is ook een min dus ook de verbindingen vanaf het spoor naar het onderstation moeten solide worden uitgevoerd.

De spoorstaaf wordt gebruikt als retourleiding voor de tractiestromen dus moet er bij het Onderstation een verbinding worden gemaakt van voldoende doorsnede.

Aan de spoorstaaf worden kabels gemonteerd met een doorsnede van 120 mm2 deze worden in een minuskast aan een koperen rail gemonteerd vanwaar we met 500m2 kabels naar het minusveld in het onderstation gaan.

Vanuit dit minusveld gaan we door scheidingsschakelaars terug naar de gelijkrichter(s)

Een onderbreking in dit circuit kan leiden tot elektrocutie gevaar

 

 

 

 

 

Een minuskast type 623 geschikt voor 4  x    500mm2 kabels deze vinden bij de grotere Onderstations met meer dan 2 sporen.

          

 

 

Minuskast type 613 geschikt voor 2 x 500 mm2 kabels                                                 Oude minuskast zoals ze vroeger werden toegepast

 

 

 

 

 

Aansluiting van de kabels aan het spoor let op de beugel EV welke baanmedewerkers er op moeten attenderen dat deze kabels niet los mogen zonder maatregelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minusveld van de gelijkstroomverdeelinrichting waar midden onder de kabels vanaf de minuskast binnenkomen, links en rechts ziet u de messen van de gelijkrichters.

 

 

 

 

 

 

Om terug te keren naar onderdeel vd maand klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.